Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse markt stabiel maar toenemende vraag uit Rusland laat prijzen stijgen

Tholen- De zware vorst in Europa en ook in Polen zorgt voor moeilijke handel in groente, telers willen met strenge vorst de koelcellen niet openen omdat ze productschade vrezen, en aantrekkende export naar het oosten. De vraag naar bewaargroenten is stijgend, met vooral snel oplopende prijzen voor uien, tot 32 cent. Ook binnenlandse gewassen wortelen zijn met 27 cent duur in Polen en naar Chinese-, rode- en witte kool, en knolselderij is ook meer vraag met stijgende prijzen. 

Savooiekool is schaars en brengt tot 73 ct/st. Goede kwaliteit aardappelen worden schaars , en de aangeboden aardappelen noteren tussen de 17 en 20 ct/kg. De prijs voor geïmporteerde tomaten daalde licht naar 8,60 tot 8,84 euro per doos van 6 kg. Bij de ingevoerde komkommers, sla, prei, en broccoli bleef evenals voor het fruit de prijs stabiel of was licht dalend.

Bij het fruit is de prijs voor industriefruit gelijkblijvend en ligt tussen 0,037 en 0,047 ct/kg. De uitvoer van vers fruit naar het oosten neemt toe, wat resulteert in hogere prijzen voor de appels, waarbij Idared tot 21 cent noteerde, Golden Delicious van 32 tot 34 cent en de prijs van Mutsu steeg tot 37 ct. Alle prijzen zijn inclusief de verpakking in dozen en boven de 70 mm.

Bij de uien wordt in februari een grotere import, met name vanuit Nederland verwacht en daardoor zouden de prijzen onder druk kunnen komen te staan. 

bron: freshmarket.pl