Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vrees voor mogelijke residuen bestrijdingsmiddelen volledig ongegrond

Geen reden bezorgdheid voor residu op Duitse groente en fruit

Tholen - Volgens Bittel Thomas, vicevoorzitter van de Duitse Fruit Handels vereniging (DFHV), zijn groenten en fruit nog nooit zo veilig geweest! Bittel verzekerde de Duitse consumenten dat de vrees voor mogelijke residuen van bestrijdingsmiddelen volledig ongegrond zijn, een feit dat wordt bevestigd door een onlangs verschenen rapport van het Duits Federaal Bureau van Consumentenbescherming en Voedselveiligheid (BVL) en het Federale Instituut voor Risicoanalyse (BfR). 

"Er is niet één enkel ‘GEVAL’ bekend in Duitsland, waarin een consument ziek is geworden na het eten van vruchten of van groenten die residu bevatten”, aldus Bittel. De DFHV wordt uitdrukkelijk gesteund door een recente verklaring van een federaal bureau voor consumenten bescherming, dat zegt dat vrees voor de mogelijkheid van residuen de consument er niet moet van weerhouden verse groenten en fruit te eten. De vereniging is meer dan duidelijk over de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van groenten en fruit: "Eet zo veel mogelijk!" Het consumentenbeschermingsbureau zegt dat de huidige hoge kwaliteit niet mogelijk zou zijn geweest als fruittelers en handelsmaatschappijen in de afgelopen jaren geen miljoenen euro’s hadden geïnvesteerd in de uitbreiding van kwaliteits management systemen.