Werknemer maakt gretig misbruik van winterweer

Ruim één op de vijf werknemers gebruikt de gladheid en sneeuw als smoes om werktijd gedeeltelijk of volledig te verzuimen. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder bijna 1.000 respondenten. Verder komt naar voren dat 37 procent van de werknemers ondanks het weeralarm gewoon naar het werk gaat. 

Het winterse weer wordt om verschillende redenen gebruikt als smoes om werktijd te verzuimen. Zo doen werknemers dit om later op het werk te kunnen komen, lekker de hele dag thuis te blijven of eerder naar huis te gaan. Florence Schmit, uitgever van NationaleVacaturebank.nl: "Het winterse weer is natuurlijk een makkelijk excuus om te smokkelen met de uren. Werknemers kunnen het weeralarm namelijk misbruiken om minder te werken. Het is belangrijk om je werkgever je inzet en betrokkenheid te laten zien, zeker in deze periode. Er wordt vanwege de economisch slechte situatie nog steeds kritisch gekeken naar arbeidsplaatsen." 

Weeralarm 

Terwijl ruim een derde van de werknemers het weeralarm ‘paniek om niets’ vindt, durft tien procent van de werknemers de weg niet op bij een weeralarm. "Je ziet een groot verschil tussen mensen die het weeralarm niet serieus nemen en een deel dat het heel serieus neemt. Daarnaast is er een grote groep (54 procent) die er nuchter mee omgaat en voorzorgsmaatregelen neemt om, ondanks het weeralarm, toch naar het werk te gaan," aldus Schmit. 

Fileleed 

Een ruime meerderheid van de werknemers (64 procent) geeft aan dat de kou en sneeuw veel invloed hebben op het vervoer naar het werk. Autorijders ervaren de meeste last, 37 procent geeft aan dat zij aanzienlijk vaker én langer in de file staan. Treinreizigers hebben minder te verduren, slechts zestien procent heeft op dit moment last van vertragingen. Busreizigers hebben naar eigen zeggen weinig last van slecht weer.

bron: managersonline.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven