Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Eerste uitreiking prijs door Fruchthandel

Globus heeft de beste agf-afdelingen in de Duitse detailhandel

Tholen- Globus hypermarkten hebben de beste verse groenten en fruit afdelingen in Duitsland. Dat is de mening van de Duitse consumenten in een enquête uitgevoerd door GfK Fruchthandel Magazine. De 7.500 aangesloten huishoudens van het GfK consumenten panel werden gevraagd aan de detailhandel punten te geven voor de regelmatige en betrouwbare beschikbaarheid van een volledig assortiment van echt verse producten, de lay-out, de aantrekkelijkheid en reinheid van de afdeling, de beschikbaarheid van personeel om te helpen en advies te geven, en de beschikbaarheid van bijzondere producten, zoals biologische en convenience producten. 

In de definitieve resultaten kwam Globus uit op de eerste plaats met Edeka’s Center en de Tegut groep op de tweede en derde plaats. Interessant genoeg is Globus niet alleen de winnaar voor verse producten. Het rapport toont duidelijk aan dat een uitstekende agf-afdeling een belangrijke factor is bij het bepalen van de indrukken van de consumenten van het hele verkooppunt, zo komt Globus ook aan de top voor de algemene indruk van de consument als winkel in het geheel. 

De agf-afdelingen van de discountketens waren niet in staat om zo'n goede indruk te maken. Bij de discounters kwam de Netto als de beste uit de test, gevolgd door Lidl. 

Fruchthandel Magazine wilde objectief vaststellen waarop de Duitse detailhandelaar de beste reputatie heeft bij de consument voor zijn groenten en fruit afdeling en welk retail concept voor verse producten in het algemeen het meest effectief is. Om deze reden heeft het de jaarlijkse Fruchthandel MAGAZIN Retail Award in het leven geroepen en heeft aan GfK Neurenberg opdracht gegeven om de winnaar te bepalen. De Award 2010 werd aan Globus uitgereikt bij de opening van de Fruit Logistica in Berlijn. 
 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven