Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuw: Jaarrond Ever Mild uien

Tholen- Voor iedereen die van zoete uien houd en verlangt naar de smaak van de zomer is er goed nieuws. Monsanto heeft inde VS een zoete ui geïntroduceerd onder de merknaam ‘Ever Mild’, het bedrijf dat beter bekend is van de herbiciden en genetisch gemodificeerde gewassen, heeft 10 jaar aan het merk gewerkt en is nu ook actief op de merkengroentemarkt. Volgens woordvoerster Danielle Stuart van Monsanto is het de eerste keer dat ze een groentenmerk hebben ontwikkeld en dat ook onder de handelsnaam in de supermarkt verkocht zal worden. Het bedrijf heeft ook broccoli en sla onder een merknaam en werkt aan paprika’s, tomaten en meloenen.

Vorig jaar had het bio-tech bedrijf een totale omzet van 7,3 miljard dollar, waarvan 808 miljoen aan plantaardige zaden wat 11 % van de totale omzet is. Monsanto wil dat aandeel vergroten door zich specifiek op de wensen van de consument te richten voor wat betreft smaak, gemak en voedingswaarde. Volgens Stuart heeft de ui een milde smaak en is het een gat in de markt omdat binnenlandse zoete uien niet jaarrond beschikbaar zijn. De uien zijn aanvankelijk alleen te koop in de Schnucks winkels.
Monsanto dat al zaad verkoopt voor 24 gewassen zegt dat de lancering van andere merkgroente gewassen zeker nog een paar jaar zal duren. 

meer info?

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven