Elektrische bestelwagen: Mercedes-Benz Vito


Mercedes-Benz heeft een volledig elektrische Vito onthuld. Volgens Daimler is deze Vito de eerste bestelwagen ter wereld die reeds af fabriek met deze technologie wordt geproduceerd. Dat komt omdat de montage van de elektrisch aangedreven Vito in de normale serieproductie is geïntegreerd. In de loop van dit jaar zullen meer dan 100 van dit soort Vito’s aan twintig klanten worden uitgeleverd. Het gaat daarbij om beheerders van grote wagenparken en openbare instanties. Na de introductiefase is de productie van nogmaals 2.000 voertuigen gepland.

De energie voor de Vito wordt geleverd door een krachtige lithium-ion batterij, waarna een topvermogen van 90 kW en een actieradius van gemiddeld 130 km kan worden behaald. Dat laatste is natuurlijk zeer afhankelijk van de rijstijl van de betreffende Pool bestuurder, maar de topsnelheid is gelukkig begrensd op 80 km/u. Het voertuig is namelijk alleen bedoeld voor het transport in de stad en het regionale verkeer. 

Beladingsgraad en het transportvolume doen overigens niet onder voor de conventioneel aangedreven Vito en daardoor is een nuttig laadvermogen van meer dan 900 kg mogelijk.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven