Ad Boekel uit Waarland:

"Ik verwacht dat de uienprijs nog verder aan zal trekken"

Tholen - De uienprijs is momenteel 22 cent voor de boer en volgens handelaar Ad Boekel uit Waarland is het einde nog niet daar. "De vraag naar uien komt momenteel eigenlijk overal wel een beetje vandaan. Ik denk dat de prijs nog verder aan zal trekken. Het zou me niks verbazen als die eind volgende week op een kwartje zit.

Over de kwaliteit van de uien is de Waarlandse handelaar bar tevreden. "De eerste overzeese (Egyptische) uien worden halverwege maart verwacht, dus voor die tijd kan er volgens de handelaar nog enkele weken volop geexporteerd worden. "Maar we praten wel over drie/vier slechte jaren in de uien, dus het mag ook wel een keertje voor de uientelers."

Boekel, die zich naast de handel in aardappelen en uien specialiseert in grove groenten, merkt verder op dat de prijs van de grove groenten nog niet "wild" is geworden, ondanks de lange koude periode. "Er was sprake van een vrij normale oogst, zonder uitschieters en missers. Er gaat ook niet extreem veel naar Rusland en het Oostblok, wel merken we dat vanaf deze week de vraag vanuit Slowakije en Tsjechie begint aan te trekken."Het zaaiplan van de grove groenten voor het nieuwe seizoen ziet er volgens Boekel egaal hetzelfde uit. "De telers kunnen ook weinig andere kanten op. Iedereen zit toch op zijn normale prik in wat hij teelt aan aardappelen, uien en granen. De verschuivingen zullen niet zo groot zijn."

.N. Boekel Groentehandel
Slootgaardweg 31a
1738 DC Waarland
Telefoon: +31 (0) 226 42 1479
Mobiel Niels: +31 (0) 6 514 77 466

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven