Weerschade te verzekeren bij Europese onderlinge de Vereinigte Hagel

Telers kunnen zich vanaf 2010 verzekeren tegen schade door extreem weer in alle gewassen in het open veld. Secufarm®7 is voor open teelten in de akkerbouw, vollegrondsgroente, fruitteelt, boomteelt, sierteelt, en bloembollen. Het gaat om schade veroorzaakt door hagel, storm, zware regen, droogte, vorst, sneeuw, ijzel, erosie en brand door bliksem.

Secufarm®7 is eenvoudig en tegen een aantrekkelijke premie af te sluiten dankzij een subsidieregeling van het ministerie van LNV. Vereinigte Hagel heeft de voorwaarden van Secufarm®7 in december 2009 ter goedkeuring voorgelegd aan minister Verburg. Zij kondigde op 15 oktober jl. aan in ieder geval in 2010 en 2011 meer dan 60% van de premie te vergoeden met onder ander geld uit Brussel tot een maximum van € 8,45 miljoen. Na instemming van de minister verwacht de Vereinigte Hagel de voorwaarden, de dekking en premiehoogte van Secufarm®7 eind februari bekent te kunnen maken.

De Vereinigte Hagel is een Europese onderlinge, zonder winstoogmerk, en de marktleider en specialist in gewasschadeverzekeringen voor de open teelten in Europa. De Vereinigte Hagel is werkzaam in 10 landen binnen Europa en bied in een aantal landen al een brede weerverzekering aan. In Nederland biedt de Vereinigte Hagel al een aantal jaren succesvol een Secufarm®3 dekking(hagel, storm en zware regen) aan voor akkerbouwgewassen en een aantal vollegrondsgroentegewassen. Secufarm®7 heeft in vergelijking met Secufarm®3 een bredere schadedekking, geen naheffing in jaren met grote schades en een lage netto premie. Andere voordelen van Secufarm®3 zoals een schadeafhandeling per perceel en een hoge netto schade-uitkering zijn blijven bestaan.

Vanaf 15 februari krijgt u de kans een intermediair informatiebijeenkomst in uw naaste omgeving te bezoeken.

Voor meer informatie:
Jan Schreuder
Vereinigte Hagel
Elzenlaan 11a
9422 ES SMILDE
Tel.: +31 (0)592 415 581
Fax: +31 (0)592 415 865
info@vereinigte-hagel.nl
www.vereinigte-hagel.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven