28 april t/m 2 mei 2010

Holland Paviljoen op Internationale landbouwbeurs te Meknes

Het Handels & Investerings Centrum (HIC) Marokko organiseert in opdracht van de EVD en in samenwerking met de Nederlandse Ambassade en het Ministerie van LNV een Holland paviljoen op de internationale landbouwbeurs SIAM in Meknes, Marokko. Dit is een uitstekende manier om in korte tijd in contact te komen met een grote groep (potentiële) klanten en zakenpartners. De EVD financiert deze activiteit in het kader van het programma Collectieve Promotionele Activiteiten (CPA). Hierdoor krijgt u als ondernemer gelegenheid om op relatief goedkope wijze uw producten en diensten door middel van een eigen stand te presenteren op een internationale beurs. Deelname aan de vakbeurs van SIAM is een uitstekende manier om in korte tijd in contact te komen met een grote groep (potentiële) klanten en zakenpartners.

Over SIAM

SIAM (Salon International de l’Agriculture au Maroc) is door zijn oppervlakte, zijn aantal sprekers, bezoekers, exposanten en zijn professionaliteit de meest belangrijke en grootste agrobeurs van Afrika. Dit jaar wordt SIAM voor de 5e keer georganiseerd. Sinds de introductie in 2006 beleeft de beurs een enorme succes.
Hieronder volgen enkele cijfers en feiten over de beurs van vorig jaar 2009:
 • Totale oppervlakte beurs ongeveer 100.000m2.
 • 710 exposanten, waarvan 121 internationaal uit ruim 20 verschillende landen.
 • 200 journalisten uit Marokko en het buitenland.
 • Eerste 2 dagen alleen toegankelijk voor bedrijven
 • Laatste 2 dagen ook geopend voor het grote publiek
 • Marokkaanse en buitenlandse officials uit de agrosector

In 2010 verwacht SIAM weer zo’n ruim 700 exposanten, 20 deelnemende landen en ongeveer 500.000 bezoekers. SIAM is interessant voor tuin- en landbouwondernemingen (of gerelateerde bedrijven), die zich bezig houden met bijvoorbeeld zaden, kassenbouw en systemen, irrigatiesystemen, groenten en fruit, bloemen, veehouderij, machines, kwekers, verpakkingen, bestrijdingsmiddelen, agrotoelevering en dienstverlening, transport en logistiek, alsmede export & importorganisaties.

Kosten en deelname

De kosten voor deelname bedragen ± € 125,00 per vierkante meter. De minimale standgrootte is 9m2. In deze prijs zijn onderstaande kosten inbegrepen:

 1. Voorbereiding en organisatie
 2. Huur expositieruimte
 3. Standaard standbouw
 4. Op- en afbouw van de stands
 5. Collectief lokaal vervoer
 6. Lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf in Marokko

Niet inbegrepen zijn de kosten voor reis en verblijf en evt. bijkomende individuele kosten zoals voor inrichting van de stand met extra meubilair.

U kunt zich tot vrijdag 26 februari 2010 aanmelden via de website van de EVD www.evd.nl/cpa/siam2010. HIC-Marokko behoudt zich het recht voor, een bedrijf van deelname aan het Holland paviljoen uit te sluiten indien het bedrijf niet past binnen de doelstellingen en het profiel van de activiteit. Wanneer u geïnteresseerd bent in meer informatie over het Holland paviljoen, kunt u contact opnemen met dhr. Aklalouch, tel.010-2051220.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven