Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Importseizoen Nieuw-Zeelandse uien van start bij Van der Lans International



Per mv Sine Maersk ontvangt Van der Lans International vandaag de eerste 8 x 40ft containers met Nieuw Zeelandse uien. Al direct is een goede interesse voor deze eerste aankomst, welke voor het grootste deel nog dit weekend worden uitgeleverd. Hiermee is het nieuwe importseizoen uien van start gegaan. De inspecties geven een positief beeld van de kwaliteit van deze ELK (Early Long Keeper) uien. De redelijk vroege aankomst dit seizoen is mogelijk, aangezien deze uien nog met de hand geoogst worden; "handclipped" en vervolgens in jute zakken op het land gedroogd worden.



Naast uien uit Nieuw-Zeeland importeert Van der Lans International jaarlijks uien uit Australië, Zuid-Afrika en Chili gedurende de periode februari – juli. Alhoewel de actuele wisselkoersen voor Nieuw-Zeeland en Australië wat nadelig zijn t.o.v. de euro, lijkt de positieve prijsontwikkeling in de markt dit verschil te kunnen compenseren. De internationale uienmarkt is namelijk redelijk bijzonder dit seizoen. Enorme hoeveelheden worden wekelijks door de Nederlandse uienhandel geëxporteerd over de gehele wereld.



De kwaliteit van de Nederlandse ui en de efficiënte bedrijfsvoering van deze ondernemers maken het mogelijk om dergelijke recordvolumes te verzetten. Mede daardoor ontstaat ook een interessante Europese importmarkt voor uien. Voorraden in Europa zijn beduidend lager dan in voorgaande jaren en ja natuurlijk bemerkt men ook wat speculatie in de markt. Met een positief gevoel en een juiste marketing kan het een mooi seizoen worden voor elke schakel in deze uienketen.

Voor meer informatie:
Van der Lans International B.V.
Jan van der Lans
Gerrit van der Veenlaan 18
3743 DN Baarn
Tel: 035 6422622
Fax: 035 6422644
www.vanderlans.com


Publicatiedatum: