Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nico Overduin: "Links en rechts wordt er al 40 cent gevraagd"

Moeilijk uien inkopen voor pakstations



Tholen - Door de hoge uienprijzen is het momenteel moeilijk inkopen voor de pakstations. Momenteel worden de uien in de baal rond de 37/38 cent verkocht. "Maar links en rechts wordt er ook al 40 cent gevraagd door de inpakkers", weet Nico Overduin van sorteer- en pakstation Tuns uit Oude-Tonge. "De telers vragen de hoofdprijs - wat je ze niet kwalijk kan nemen - en wij proberen die prijzen weer door te geven aan de exporteurs. Maar al met al is het een mooi uienseizoen."


Nico Overduin

Overduin verwacht in april een vaste markt. "Overduin verwacht in april een vaste markt. "De vraag is breed vanuit Europa en Rusland, waarbij de overzeese gebieden grotendeels afhaken, maar het is toch vooral Rusland dat de kar trekt en de stemming maakt. Dat is echter wel een risico. We weten uit het verleden dat Rusland net zo makkelijk twee weken uit de markt is of verzendingen annuleert. Daarbij komen we steeds verder in het seizoen en moeten we goed op de kwaliteit letten. Het tarrapercentage wordt duur betaald."


Vlnr: Marcel Tuns, Mauk Overduin, Nico Overduin, Kees Tuns jr en Kees Tuns sr.

Voor meer informatie:
Nico Overduin
M. Tuns & Zn
Tramweg 11
3255 MB Oude-Tonge
Tel: 0187-641311
Fax: 0187-642607
Mob: 06-22918222