Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filippijnen willen met dubbele productie uienexport naar Japan hervatten

Filippijnse uientelers willen de export naar Japan een nieuw leven in blazen. Dat vertelden leden van de National Onion Growers Cooperative Marketing Association dit weekend. De uientelers willen de bestaande teeltbedrijven revitaliseren en hiermee de jaarlijkse productie verhogen. Hierdoor kunnen de leden in beginsel de export naar Japan hervatten, op middellange termijn de export naar Singapore oppakken en op lange termijn zelfs gaan exporteren naar de VS.

De Filippijnen produceren gemiddeld 100.000 ton uien. De groep (206 leden) wil de productie verdubbelen, zodat het land nog slechts 10.000 ton per maand hoeft te importeren. Hiervoor gingen leden van de coöperatie de laatste tijd naar Japan, Taiwan en de VS om te leren van de teelttechnieken.

De Filippijnse uienexport naar Japan was de laatste 25 jaar fors toegenomen, maar werd abrupt gestopt door de sterke Chinese concurrentie. De Filippijnse overheid heeft nu besloten financiële hulp te verlenen aan de teeltbedrijven om de marketing en branding aan te pakken. De National Onion Growers Cooperative Marketing Association is één van de oudste coöperaties van het land.