Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Toon Snepvangers: "We starten dit jaar een vestiging in Polen"

Snebo maakt de hele uiencirkel rond tot een geschild product

Tholen - Toon en Monique Snepvangers zijn de eigenaren van het uienverwerkingsbedrijf Snebo in Ossendrecht. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van geschilde uien en uienringen, maar houdt ook het voortraject in eigen huis. "Wij maken de cirkel van planten, zaaien, rooien, bewaren, sorteren, schillen en transport rond", vertelt Toon. De geschilde uien vinden hun weg naar zowel de versmarkt, industrie als de groothandels in Nederland, België en overige Europese landen.


Toon en Monique Snepvangers

Dat deze activiteiten het bedrijf geen windeieren legt, blijkt wel uit de uitbreiding die het Snebo doormaakt. Hoewel het bedrijf nog maar sinds 2005 op de huidige locatie in Ossendrecht is gehuisvest, wordt er al volop bijgebouwd. Daarnaast neemt het bedrijf dit jaar een soortgelijk bedrijf in Polen in gebruik. "Zeventien jaar geleden zijn we daar voor het eerst geweest en het heeft ons niet losgelaten", vertelt Toon. "We hebben daar nu een nieuw pand staan met alle faciliteiten en zien er goede mogelijkheden! Drie ploegleiders gaan naar Polen om de zaak te runnen."


Uitbreiding van het bedrijf in Ossendrecht

De teelt van de uien vindt plaats door middel van contractteelt en eigen teelt in heel Nederland om de risico's te spreiden. Een totaal uienareaal komt jaarlijks bij telers en bij Snebo in de opslag terecht. Snepvangers heeft een voorkeur voor plantuien, omdat deze een hoger drogestofgehalte hebben. Zowel gele als rode uien worden jaarrond, in alle maten, geschild geleverd.Het bedrijf is begonnen in 1979 met het schillen van uien. In het begin gebeurde dit nog handmatig en kwamen er heel wat handjes aan te pas. Toen in 1988 werd gestart met machinaal schillen, werd ook de versmarkt steeds meer beleverd. Inmiddels draaien er vier machines.De te verwerken uien worden in machines automatisch van hun 'kop en kont' ontdaan, waarna met perslucht de schil wordt weggeblazen. Handmatig worden daarna de uien van de laatste plekjes en ongerechtigheden ontdaan, waarna ze vers de koeling in gaan of verder verwerkt worden tot ringen. Snebo is met twee vrachtwagens en een eigen weegbrug optimaal ingespeeld op de logistieke afhandeling."Flexibiliteit is onze grote kracht. We staan altijd klaar voor onze klanten en verwerken jaarrond Hollandse uien, die mooi worden verdeeld in de hutspotperiode in de winter en de saladeperiode in de zomer, waarin het aandeel rode uien toeneemt", vertelt Toon."En dat doen we dagelijks met een clubje van 25 mensen. De meesten werken hier van jongsaf aan. Ik word bijgestaan door een ijzersterk Snebo-team die allemaal extra bijdragen aan de hele uiencirkel en die het ook mogelijk maken om door te groeien in de toekomst", besluit Toon.

Voor meer informatie:
Toon en Monique Snepvangers
Snebo
Armendijk 3
4641 PB Ossendrecht
Tel: 0164-612660
Fax: 0164-616098
www.snebo.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven