Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Teler Gourmet:

"Plantseizoen traditionele sjalotjes Red Sun van start"

Het plantseizoen is bij sjalottenspecialist Gourmet uit het West-Friese Grootebroek weer in volle gang. Op dit moment worden in de Noordoost- en Flevopolder de eerste sjalotjes geplant. De juiste grondsoort is van groot belang, want alleen een kalkrijke bodem geeft de sjalot z’n verfijnde karakteristieke smaak.Al drie generaties lang teelt Gourmet sjalotjes op deze traditionele vegetatieve wijze. Uit een geplant sjalotje groeit onder de grond een cluster met sjalotjes. Zorgvuldig zijn de beste plantsjalotjes geselecteerd om de kwaliteit hoog te houden. Op diverse rassen heeft Gourmet Kwekersrecht.

Het proces van planten tot oogsten duurt ongeveer 100 dagen. Dit betekent dat Gourmet u vanaf eind juni rechtstreeks van het veld graag de eerste Red Sun sjalotjes van de nieuwe oogst zal aanbieden.


Gezien de toenemende vraag naar sjalotten is het areaal dit jaar verder uitgebreid. Dit geldt ook voor de eigen teelt van rode uien, verse knoflook en bananensjalotjes. Hierover informeren wij u graag in een volgende teeltupdate.

Voor meer informatie:
Gourmet BV
Tel. 0228 5173 86
E-mail
www.gourmet-nl.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven