Kansen voor Agri en Foodport Zeeland

Agri & Foodport Zeeland heeft voldoende marktbasis en maatschappelijk draagvlak om van start te gaan. Dat concludeert het onderzoeksbureau Buck Consultants Internationaal. Op verzoek van de ZLTO en Zeeland Seaports is uitgezocht hoe de landbouw en de verscheping van agri- en foodproducten in Zeeland elkaar kunnen versterken. Er zijn onder meer gesprekken met Zeeuwse ondernemers gevoerd.

Het onderzoeksbureau ziet vooral kansen in een regionale versketen met in Zeeland geteelde producten. Daarvoor is markt in Zuid-Nederland en in het Vlaamse, Franse en Britse achterland. In de Kanaalzone bij Terneuzen is ruimte voor een logistiek en dienstencentrum, waar producten kunnen worden be- en verwerkt.

Slagingskans

Volgens het onderzoeksbureau is de slagingskans van Agri & Foodport Zeeland groot vanwege het imago van Zeeland als 'groene' provincie, de kwaliteit van de landbouw en agribusiness en de havenfaciliteiten in Vlissingen en Terneuzen. Bovendien zijn er organisaties, waaronder de ZLTO, die projecten willen opzetten.

Bron: ZLTO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven