Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Piet van Liere:

"Russische vraag naar uien begint weer voorzichtig aan te trekken"

Tholen - De vraag van uien vanuit Rusland en het Oostblok begint weer voorzichtig aan te trekken. Dat vertelt Piet van Liere uit van het uien sorteer- en pakstation Gebr. van Liere uit Dronten. "Het is in die landen wat langer Pasen geweest dan we verwacht hadden, maar momenteel is de situatie weer positiever dan de laatste veertien dagen het geval was."

"Rusland heb je vandaag de dag gewoon nodig. Naar Afrika en het Caribisch gebied gaan in deze tijd de standaard-volumes heen, maar dat is niet al te wild", vertelt Piet. De handelaar is positief gestemd over de marktvooruitzichten de komende weken. "We gaan naar een drukke tijd toe. Daarbij zijn we het enige alternatief voor uien op de wereld, want ik begrijp dat wat uit Egypte komt, modder- en modderslecht is!"

Momenteel ligt de uienprijs in de baal op een niveau rond de 36 cent. "Al met al is er best wat handel geweest, dus de handel heeft genoeg voorraad voor april", besluit Piet. "En de boeren die nog uien hebben, zijn nog niet zenuwachtig. Zij wachten hun tijd rustig af tot de markt weer opgekrabbeld is."

Die ervaring heeft Jan van der Spek van sorteer- en pakstation Ajuin uit Moerkapelle ook. "Er wordt wel veel gebeld, maar de handel verloopt niet vlotjes. De teler is niet erg happig en is nog vaster dan de handel is. Er zit eigenlijk een beetje angst in de markt. Veel is afhankelijk van wat Rusland gaat vragen. Momenteel gaat er niet zoveel heen, maar als dat keert kan er nog wel een piek komen."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven