Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

VVD-motie verworpen

Tweede Kamer wil schappen behouden

De Tweede Kamer wil de product- en bedrijfschappen behouden. Een motie van de VVD’ers Charlie Aptroot en Frans Weekers om de schappen op te heffen, werd dinsdag 20 april door een Kamermeerderheid verworpen. Het is niet de eerste keer dat de liberalen hiervoor een Kamermeerderheid proberen te krijgen. Ondanks de verworpen motie benadrukt de partij dat de steun voor opheffing van de schappen groeiende is.

Volgens Aptroot en Weekers hebben ondernemers bij de product- en bedrijfschappen nog steeds geen zeggenschap, terwijl ze zich wel verplicht bij deze organisaties moeten aansluiten en heffingen moeten betalen. Ook zouden de schappen, volgens de VVD’ers, in hun jaarverslagen niet de vereiste informatie geven, ondanks hun code goed bestuur.

De schappen kunnen volgens de VVD daarom beter worden opgeheven. Hun wettelijke taken zouden zodanig moeten worden ondergebracht dat democratische controle mogelijk is. Via een motie wilde de partij verantwoordelijk minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) vragen om voor 15 oktober 2010 met voorstellen daarvoor te komen. Een Kamermeerderheid stemde echter tegen de motie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven