Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Veredelingsbedrijf viert 175-jarig jubileum

Takii Europe neemt nieuw logistiek centrum in gebruikDinsdag 27 april heeft Takii Europe met een Kagamibiraki-ceremonie, waarbij de deksel van een saké-vat wordt stukgeslagen, het nieuwe Logistieke centrum in gebruik genomen. Voor Takii is 2010 een speciaal jaar. Het is 175 jaar geleden dat Mr. Jisaburo Takii de 1ste, in Kyoto de basis heeft gelegd voor één van ’s werelds grootste veredelingsbedrijven. In deze tijd werden groenten en bloemen in Kyoto geselecteerd en aangeboden aan de Keizer van Japan.


Speech Denichi Takii, president of Takii & Co Japan

Het succes dat Jisaburo Takii de Eerste hiermee had heeft ertoe geleid dat er vraag naar zijn selecties ging ontstaan. Kort na de Tweede Wereld Oorlog heeft Takii in 1948 de eerste F1-hybride tomaten- en koolrassen ter wereld geïntroduceerd. De commerciële introductie van deze techniek heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de agrarische sector wereldwijd.


Opening ceremony, aanslaan vat Sake

Takii is uitgegroeid tot een internationaal opererend veredelingsbedrijf van groente- en bloemzaden met veredelings- en productie-bedrijven over de hele wereld.
Tevens is het 20 jaar geleden dat Takii Europe BV in De Kwakel werd gevestigd. Mede door de overname van K. SAHIN Zaden B.V. en Global Flowers A/S, is Takii Europe BV uitgegroeid tot een vestiging met meer dan 60 werknemers.


Dhr Oshima, van Yamazato restaurant, Hotel Okura Amsterdam verzorgde het diner

Takii Europe BV voert voor de professionele markt een uitgebreid bloemzadenassortiment. Voor zonnebloemen (Sunrich serie), Lisianthus, viola en canna is Takii Europe BV een belangrijke leverancier voor de professionele teler geworden. Het groente-assortiment van Takii Europe richt zich voor het grootste deel op de vollegrondsteelt waar uien en kool (wittekool, chinese kool en koolrabi) de boventoon voeren. In Zuid Europa levert Takii Europe een uitgebreid assortiment meloen en watermeloen. Daarnaast is Takii Europe BV een belangrijke leverancier van onderstammen voor diverse vruchtgroenten.


Overzicht feestzaal met VIP tafel

Met de opening van het nieuwe logistieke centrum, door Mr. Denichi Takii (de vijfde generatie in het familiebedrijf), met eigen schonings-, verpakkingslijnen en uitbreiding van laboratoria, is Takii Europe BV klaar voor de toekomst.


Speech Wim Nijssen, Managing Director Takii Europe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven