Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Aankondiging AgriDirect Verkiezingspeiling agrarische sector 2010

Wat stemt agrarisch Nederland?

Op 9 juni gaan we weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Regelmatig worden er landelijke, algemene peilingen uitgevoerd door o.a. Maurice de Hond. Maar wij willen weten wat agrarisch Nederland stemt! Ruim 18.000 boeren en tuinders uit de AgriDirect agrarische database ontvangen een uitnodiging om deel te nemen aan de online Verkiezingspeiling agrarische sector 2010. In deze enquête wordt gevraagd of men gaat stemmen en zo ja, op welke partij. Ook vragen we aan te geven op welke partij men in 2006 heeft gestemd.

Aan deze peiling hebben we een aantal andere interessante vragen toegevoegd. Zo willen we graag weten welk rapportcijfer men geeft aan het landbouwbeleid van het huidige (demissionaire) kabinet en of men vindt of het Ministerie van Landbouw moet blijven bestaan. En ervan uitgaande dat er weer een Minister van Landbouw zal komen, wie men graag die post ziet bekleden.

AgriDirect kent een lange historie van verkiezingspeilingen onder agrariërs. In 2002 was de eerste editie en ook in de aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen van 2003 en 2006 voerde AgriDirect peilingen uit. Er zijn dus interessante data beschikbaar waarmee bijvoorbeeld de ontwikkeling van het stemgedrag per politieke partij over de afgelopen jaren in kaart gebracht kan worden.
Op donderdag 3 juni zullen wij u middels een persbericht op de hoogte brengen van de resultaten van de AgriDirect Verkiezingspeiling agrarische sector 2010.

Bron: AgriDirect

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven