Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jan Franje: "Vraag naar uien is breed"

Uienmarkt in afwachting van Russische perikelen

Tholen - De uienprijs is gedaald naar een niveau van 28 cent voor de kleine sortering tot 35 cent voor de grove maten. "Tot nu toe is de vraag redelijk. Het is alleen afwachten wat de gevolgen zijn van de Russische perikelen", vertelt Jan Franje van Franje Onions. "Nu zijn er veel partijen omgeboekt naar andere bestemmingen en collega's zijn in Belgiƫ aan het laden, maar daar komen ook extra kosten bij kijken."

Deze week kon Franje Onions goed blijven sorteren. "De vraag is breed. Spanje en Italiƫ zijn aan hun eigen oogst begonnen, maar Frankrijk is wel wat meer aan de markt. Volgende week hebben we weer een korte week, maar ik ben nog niet helemaal volgeboekt. De kwaliteit is goed, al moeten we de 'kale' uien goed in de gaten houden", vertelt de handelaar, die het aanbod uien nog ruim voldoende noemt. "Overal duiken uien op!"

Voor meer informatie:
Franje Onions
Jan Franje
Gawege 10
4414 NB Waarde
Tel.: (0113) 50 16 58
Fax: (0113) 50 33 70
www.franjeonions.nl