Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Directeur Herwi Rijsdijk van ABC Westland Beheer:

"We willen met ABC Westland graag naar een Agri&Foodpark toe"

Tholen - Op ABC Westland hebben zich inmiddels 70 agf-gerelateerde bedrijven gevestigd. Directeur Herwi Rijsdijk van ABC Westland Beheer bemerkt een consolidatieslag bij de handelsbedrijven, maar is onverminderd enthousiast over de toekomst van het terrein. "Tot op heden waren we vooral gefocust op de AGF- en bloemenhandel, maar we willen graag 'gelijkgestemde' partijen aantrekken die een verdere aanvulling zijn voor het centrum. Als een vrachtwagen wegrijdt naar het retailkanaal kan hij meer producten meenemen. Destijds heb ik bij Veiling Breda ook een 'Agri & Foodpark' gerealiseerd en daar zijn we nu met de gemeente Westland over in gesprek."Herwi Rijsdijk

"De uitbreidingsbehoefte bij de handelsbedrijven ligt op dit moment op een lager pitje. Er is duidelijk een trend ingezet om met minder ruimte meer omzet te realiseren", vertelt Herwi Rijsdijk. "Een goede ontwikkeling vind ik echter dat de agf-handelaren de import steeds meer in een hoog vaandel hebben staan. Dat is van groot belang voor de jaarrond bezetting van de bedrijven. De Hollandse productie zal hooguit licht groeien, maar de import heeft de meeste groeipotentie!"

Een andere gunstige ontwikkeling is volgens Rijsdijk de verlenging van de A4 die de komende jaren wordt gerealiseerd. "Er wordt weleens gezegd, dat we achterin het Westland zitten, maar straks zitten we net zo dicht bij de Rotterdamse haven als Honderdland. En daar is het voor iedere zichzelf respecterende im- en exporteur aantrekkelijk om handel vandaan te halen!"
 
"De kracht van dit bedrijventerrein is dat de gehele versketen aanwezig is. Telersverenigingen, import, export, groothandel, koelhuizen, sorteer- en pakstations, transporteurs, KCB, PD, uitzendbureaus", somt Herwi op. "Veel partijen op het centrum huren elkaars diensten in. Voor een groot aantal bedrijven is dat zelfs de reden dat ze hier zitten!"

De nieuwste ontwikkelingen op het ABC-terrein zijn:
  • de herbouw van ABC Westland 545 voor Pakstation Joosen en Varekamp Coldstores (8.500 m2 geconditioneerde bedrijfsruimte, inclusief 2.000 m2 koelcellen en 400 m2 kantoor/kantine).
  • de herbouw van ABC Westland 242 voor de Best Fresh Group (8.500 m2 geconditioneerde bedrijfsruimte, inclusief 2.000 m2 koelcellen met warmteterugwinning, 1.200 m2 entresolvloer en 1.200 m2 bedrijfskantoor.
  • de verbouw van ABC Westland 322 voor Euro West (200 m2 kantine en kantoren).
Een echte eye-catcher wordt het nieuwe kantoorgebouw 'Westlandse Poort' aan de kop van het ABC-terrein. "Inmiddels is de bouw in volle gang. Dit najaar hopen we de nieuwbouw voor de Westlandse ondernemers op te leveren. We hebben al een bezetting van 70%", vertelt Herwi enthousiast. Het kantoorgebouw is opgedeeld in 25 kantoorunits van 50 m2. Huurders worden onder meer Bureau Enthoven Communicatie, A-Netwerk Secretariële Diensten, DENK Communicatie, Grootscholten Consultancy, Hillenraad Consultancy, Rijsdijk Projectmanagement, Windtmeulen, Greenport People en Eetcafé Westpoort.


De bouw van 'Westlandse Poort' is in volle gang

Inmiddels heeft ABC Westland Beheer weer verschillende glastuinbouwbedrijven rondom het ABC-terrein opgekocht, waardoor er nog volop uitbreidingsmogelijkheden zijn voor het terrein in de toekomst. "Er is perspectief genoeg voor het ABC Westland-terrein, zeker op lange termijn. Onze aandeelhouders - Valstar, Van Rijn en FloraHolland kijken verder dan hun neus lang is. Zij zijn echte visionairs", besluit Herwi.

Voor meer informatie:
Herwi Rijsdijk
ABC Westland Beheer
ABC Westland 140
2685 DB Poeldijk
Tel.: (0174) 28 92 82
Fax: (0174) 28 90 75
www.abcwestland.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven