Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje importeert 10 procent minder groente en fruit in eerste kwartaal

De Spaanse groente- en fruitimport is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10 procent in waarde afgenomen en met 4 procent in volume gedaald. Dit in vergelijking met dezelfde periode in 2009. De totale waarde bereikte 350 miljoen euro en een volume van 656.363 ton.

De groente-import daalde met 9 procent in volume en 17 procent in waarde, wat neerkomt op 389.223 ton en 144 miljoen euro. De gemiddelde prijs van geïmporteerde groente daalde met 9 procent. De belangrijkste geïmporteerde groente was de aardappel, op grote afstand gevolgd door de uien en groene bonen. De aardappelimport bereikte 279.598 tons (-4%), met een waarde van 45,1 miljoen euro (-34%). De uienimport stond op 26.708 ton (-16%) en een waarde van 9,7 miljoen euro (+37%) en de groene boon bereikte 25.510 ton (-16%) met een waarde van 30,7 miljoen euro (+32%). Dit blijkt uit cijfers van FEPEX.
 
Volgens FEPEX komt de importdaling voornamelijk door de grote prijsdruk op de binnenlandse markt en de mindere oogstjaren in derde landen. Dit alles ondanks een stijgende consumptie in de eerste maanden van dit jaar.