Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse grondmarkt zakt in

Aankomende emigranten opgelet: de prijzen van landbouwgrond in Frankrijk zijn het afgelopen jaar flink gedaald. Voor het eerst in 15 jaar is de prijs van agrarische grond naar beneden gegaan. De prijzen liggen op een landelijk gemiddelde van 5.090 euro per hectare en dat is een daling van 1,6 procent in vergelijking met 2008. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van FNSafer.



Uit het rapport blijkt dat de markt is ingezakt als gevolg van de economische en financiële crisis. Ook de daling van landbouwinkomens met 50 procent in twee jaar tijd heeft hier flink aan bijgedragen. Naast de dalende grondprijzen, is het aantal transacties met 4 procent gedaald. In 2009 werden 75.800 transacties geregistreerd, dat komt neer op 305.000 hectare en 3,3 miljard euro. Qua oppervlakte en waarde betekent dit een daling van 18 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Aan de westkant van Frankrijk blijkt de markt dynamischer. Zo gaat een perceel in Bretagne gemiddeld elke 55 jaar over in andere handen, in de Elzas is het gemiddelde 110 jaar. Ondanks de daling zijn de analisten hoopvol. ‘Gezien de toenemende risico’s op beleggingen in financiële producten, wordt het beleggen in agrarische gronden gezien als een veilige haven. Dit zorgt ervoor dat beleggers wel weer terug komen’, aldus Andre Thevenot, voorzitter van FNSaver.

Bron: Immopub, via Ziezo.biz
Publicatiedatum: