Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Resultaten AgriDirect Verkiezingspeiling agrarische sector 2010 bekend

Telers willen Veerman weer op ministerspost

Cees Veerman mag weer plaatsnemen op de ministerspost van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit. Tenminste, als het aan de boeren en tuinders ligt. Maar liefst 26,6 procent ziet Cees Veerman (CDA) graag terugkomen als minister, 3 jaar nadat hij de actieve politiek verliet.


Cees Veerman (l) ontvangt van Thieu Hendriks (r), directeur van AgriDirect, de felicitaties en een certificaat voor zijn uitverkiezing als meest gewenste kandidaat voor minister van LNV.

Zo’n 1.500 agrariërs namen tussen 11 en 19 mei 2010 deel aan de online verkiezingspeiling georganiseerd door agrarisch Direct Marketing bureau AgriDirect. Naast een peiling van het stemgedrag werd gevraagd wie men in het nieuwe kabinet graag als minister van LNV zou willen zien.

Veerman houdt nummer twee, Joop Atsma (ook CDA) die 8,9% van de stemmen kreeg, op grote afstand (zie figuur 1). Herman Wijffels (oud-voorzitter Sociaal-Economische raad), Bas van der Vlies (SGP), Annie Schrijer-Pierik (CDA), Gerda Verburg (demissionair minister LNV), Albert-Jan Maat (voorzitter LTO Nederland) en Antoon Vermeer (oud-voorzitter ZLTO) werden door 6 tot 8 procent van de agrariërs genoemd als gewenste LNV-minister.Cees Veerman vindt het aardig om te vernemen dat hij nog steeds populair onder boeren en tuinders is. "Ik zie het als een blijk van waardering, en dat terwijl ik al drie jaar geen minister meer ben." Op de vraag of Veerman een uitnodiging voor het ministerschap weer zou aannemen, is hij duidelijk. "Ik had in 2002 geen politieke aspiraties, en die heb ik nu nog steeds niet. Anderen hebben er toen op aangedrongen en ik vond dat ik het moest doen. Ik heb het met plezier gedaan maar het was eenmalig."

Dat het CDA in de 'AgriDirect Verkiezingspeiling agrarische sector 2010' als verliezer uit de bus komt, vindt Veerman zorgelijk. "Het is jammer dat het platteland het CDA de rug lijkt toe te keren. Het platteland is één van de belangrijkste benen onder de partij."

Bron: AgriDirect

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven