Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Registratie verplicht voor export naar Rusland

Volgens afspraak met Rusland kan de Nederlandse overheid 1 x per kwartaal een nieuwe lijst met Rusland exporteurs indienen. Frugi Venta moet de geactualiseerde lijst indienen bij het Ministerie van LNV, deze zal volgens de huidige afspraken met Rusland m.i.v. 1 juli 2010 van kracht worden. Rusland heeft echter voorgesteld dit nog maar 1 keer per jaar te doen. Nederland is hiermee niet akkoord en zal dit meenemen in het eerstvolgende overleg met de Russische autoriteiten.

Frugi Venta wijst bedrijven er uitdrukkelijk op dat niet nog niet bekend is of m.i.v. 1 juli a.s. de nieuwe lijst van kracht zal worden! Frugi Venta zal zo snel mogelijk een geactualiseerde lijst overleggen aan het Ministerie van LNV, zodat deze aan Rusland overhandigd kan worden.

Alle bedrijven die bij Frugi Venta bekend zijn als Rusland Exporteurs hebben deze informatie in een persoonlijke mail ontvangen. Heeft u geen informatie ontvangen, maar bent u wel van plan naar Rusland te exporteren, verzoeken wij u uiterlijk vrijdag 11 juni bijgaand registratieformulier te faxen. Ook als u een nieuw bedrijf wilt aanmelden is het noodzakelijk het registratieformulier in te vullen en te faxen of mailen naar Frugi Venta: 070-3355020 of info@frugiventa.nl

Gescheiden registratie

Rusland hanteert een gescheiden registratie voor groenten & fruit, aardappelen en teeltmateriaal. Onder teeltmateriaal worden zaaizaden en plantgoed verstaan, bijvoorbeeld plantuien.

Voor registratie teeltmateriaal:Plantum NL,Mw. Sandra Poot, s.poot@plantum.nl (Tel. 0182 - 688 668).

Voor registratie poot- en/of consumptieaardappelen: NAO, dhr. J.D. Gottschall: gottschall@nao.nl (Tel. 070 – 358 93 31).
Publicatiedatum: