Fotoreportage extra ledenvergadering in Vertrekhal Oranjelijn

Cees den Hollander nieuwe voorzitter Frugi Venta

Tholen - In de 'Vertrekhal Oranjelijn' op de Rotterdamse Fruitport werd Cees den Hollander gisteren tijdens een extra ledenvergadering van Frugi Venta benoemd tot voorzitter. Er waren geen tegenkandidaten. Vice-voorzitter Ron de Greeff vertelde verheugd te zijn dat er met Cees een derde voorzitter gevonden was - na Marius Varekamp en Wim Tacken - die gepokt en gemazeld was in de business.


Cees den Hollander krijgt de voorzittershamer van Ron de Greeff

De nieuwe voorzitter is aangesteld voor een termijn van drie jaar, met een werktijdsfactor van 26 dagen op jaarbasis. "De nieuwe voorzitter zal zich met name bezig houden met het leidinggeven aan het bestuur en het voorzitten van de bestuursvergaderingen. Cees zal minder vertegenwoordigende functies krijgen als de vorige voorzitter", vertelde De Greeff.Den Hollander had weinig introductie nodig na werkervaring bij onder meer het bankwezen, Hollander Barendrecht, Greenery Nederland en de Tuinbouwcluster Academie."Groenten en fruit zitten in mijn lijf. Ik kom uit een echte groenten- en fruitfamilie en ik ben blij jullie te mogen vertegenwoordigen. De nadruk in deze functie zal liggen op de groothandel en ik heb vanuit mijn ervaring geleerd dat deze veel competenties herbergt. Wel zal ik waar mogelijk de samenwerking met de andere ketenpartijen proberen te bevorderen", beloofde Cees de aanwezige handelaren.


De nieuwe voorzitter te midden van de bestuurstleden. Vlnr Edwin Noordermeer, Philip Smits, Leo Welschen, Willem Baljeu, Harro van Rossum, Cees den Hollander, Rian Verwoert, Thijs van den Heuvel en Ron de Greeff.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken

Willem Baljeu bedankte Ron de Greeff voor het nodige werk van het vice-voorzitterschap de afgelopen weken "waar hij toch nog altijd 2/2,5 uur extra voor nodig heeft." Vervolgens gaven Leo Welschen, Inge Ribbens en Peter Verbaas van Frugi Venta een toelichting op de actualiteit met betrekking tot respectievelijk de stand van zaken bij de CAO-onderhandelingen, de handelsbelemmeringen en de de overgang van GGN- naar GLN-codes.

Edwin Lambregts van Bureau Berenschot gaf een toelichting op de oprichting van de 'Greenport Holland International'. Op verzoek van onder andere Frugi Venta heeft Berenschot een rapport geschreven om te komen tot een netwerkorganisatie voor de hele tuinbouwketen om projecten binnen te slepen in het buitenland. Dit rapport wordt de komende maand breed gepresenteerd. Het consortium wil vooral de stap maken van de conceptuele plannen naar het realiseren.Bij de aanwezigen werd de noodzaak voor 'Greenport Holland International' gedeeld. Wel waren er volgens de handelaren de nodige kanttekeningen. Zo vond Rein Osinga een duidelijkere profilering naast Greenport Nederland gewenst en vroegen Rian Verwoert en Peter Beemsterboer om respectievelijk het fruit en de grove landbouwproducten ook in de plannen op te nemen.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken

De laatste spreker was directeur Jack Stroeken van het GroentenFruit Bureau. Hij nodigde de handelaren uit om verbindingen te leggen door samen met telers vanuit kansen concrete marketingconcepten te ontwikkelen (horizontaal denken) en deze zelf te vermarkten in samenwerking met retailer (verticaal doen).

Stroeken liet voorbeelden zien van campagnes die gedraaid hebben, momenteel lopen of op de planning staan voor bijvoorbeeld voor de tomaten, zomerfruit en de conference-peer. Ook had de marketeer een barbecuebox met zomergroenten meegenomen. "Verhalen communiceren is nuttig, maar concrete concepten neerzetten is nóg beter. Maakt u geen zorgen over het 'hoe', maar mijn oproep aan u is om mee te doen!"


Smits vs Stroeken

Het verhaal van Stroeken kon op instemming rekenen van Thijs van den Heuvel van de Olympic Food Group. "Er is in de sector veel discussie gaande over een scheve verhouding van vraag en aanbod, maar als we deze mogelijkheden zien, moeten we ook bij ons zelf te rade gaan of we niet veel te weinig in marketing steken!" Directeur Willem Baljeu was blij met de oproep van Thijs. "Maar dat moet dan ook op centen aankomen", had de Frugi Venta-directeur het laatste woord.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven