Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Plus gaat koelingen in filialen afsluiten

Milieudefensie feliciteert supermarktketen Plus met de beslissing om alle koelingen in hun filialen af te sluiten. Plus sluit op donderdag 24 juni in Olst een convenant met de gemeentelijke milieudiensten, waarin wordt vastgelegd dat de keten eind 2014 de laatste koelingen in haar supermarkten sluit. Milieudefensie vindt dat dat gevierd moet worden en deelt na de ondertekening gratis ijsjes uit aan Plus-klanten in Olst.

In het convenant staat dat Plus eind 2012 60 procent van de koelingen heeft afgesloten en eind 2014 de laatste koeling zal afdekken. Albert Heijn ging Plus voor. Willem Verhaak, woordvoerder van Milieudefensie: "Plus verdient een pluim, nu het de energieslurpende open koelingen de deur uit doet. Milieudefensie roept andere supermarktketens op dit goede voorbeeld te volgen. Dat is beter voor het milieu, maar ook voor de financi├źn, want energie verspillen kost geld."

Dit is het resultaat van de campagne 'Koelkast dicht, energieverspilling waarom zou je? van Milieudefensie. Hiermee rekent Milieudefensie filiaalhouders voor hoeveel energie en geld ze verspillen en hoeveel er dus bespaard kan worden door de koelingen af te sluiten. Na de zomer stuurt Milieudefensie alle filiaalhouders van de onderzochte supermarkten hun eigen energie-rapport toe.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven