Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedselbanken: supers leveren minder aan

Voedselbanken kampen met een steeds magerder toestroom van producten om de pakketten mee te vullen. Fabrikanten en supermarkten hebben minder producten beschikbaar voor de voedselbanken. Dat blijkt uit een inventarisatie van BNR Nieuwsradio onder een groot aantal voedselbanken in Nederland. Deze staan bijna met lege handen omdat de toestroom van producten stagneert.

In Amsterdam zitten er bijvoorbeeld nu nog maar vaak slechts tien producten in een pakket, terwijl dat er vroeger 24 waren. Ook op veel andere plekken in Nederland speelt dit probleem. Frans Meijer van de Voedselbank Weert zegt op BNR: "Ik denk dat supermarkten en winkeliers zuiniger inkopen bij de groothandel, waardoor er minder artikelen zijn die tegen de tht-datum aanlopen."

Verder zouden er meer mensen bij de voedselbank aankloppen vanwege de crisis, waardoor de spoeling dunner wordt. De Rotterdamse voedselbank zegt overigens nergens last van te hebben.

Bron: BNR Nieuwsradio

Publicatiedatum: