Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jaap Wiskerke van Wiskerke Onions:

"Behandeling met ethyleen verlengt houdbaarheid uien aanzienlijk"

Tholen - Wiskerke Onions uit Kruiningen bewaart sinds dit seizoen uien in haar eigen vriescel met behulp van ethyleen. "De resultaten hebben me positief verrast", vertelt Jaap Wiskerke. "De houdbaarheid van de uien wordt behoorlijk verlengd. De hardheid van de uien is ook veel beter. En er is totaal geen begin van spruitvorming. Onze uien zijn wel met MH30 gespoten. Ze zijn op 1 graad Celsius bewaard. Zelfs de biologische uien zijn 4 tot 6 weken langer houdbaar."



Wiskerke startte de proeven in samenwerking met Restrain. Restrain geeft kiemremming door middel van het omzetten van ethanol naar ethyleengas. Leveranciers van aardappelen en uien hebben daardoor de mogelijkheid om met behulp van ethyleengas hun producten langer te bewaren en dit zonder chemicaliƫn. "De ui 'ademt' minder en dit vertraagt het verouderingsproces aanzienlijk", vervolgt Jaap.



"Ik kan het alle uientelers en sorteer- en pakstations aanbevelen om ethyleen toe te passen. Dit komt het product gewoon ten goede. En voor de kosten hoeven we het niet te laten. Die liggen op een niveau rond 1 cent per 1.000 ton uien", besluit Jaap, die in eigen huis meerdere bewaringsproeven uitvoert.



Voor meer informatie:
Jaap Wiskerke
Wiskerke Onions
Stationsweg 8
4416 PJ Kruiningen
Tel.: (0113) 38 22 10
Fax: (0113) 38 12 23
www.wiskerke-onions.nl