Jaap Wiskerke van Wiskerke Onions:

"Behandeling met ethyleen verlengt houdbaarheid uien aanzienlijk"

Tholen - Wiskerke Onions uit Kruiningen bewaart sinds dit seizoen uien in haar eigen vriescel met behulp van ethyleen. "De resultaten hebben me positief verrast", vertelt Jaap Wiskerke. "De houdbaarheid van de uien wordt behoorlijk verlengd. De hardheid van de uien is ook veel beter. En er is totaal geen begin van spruitvorming. Onze uien zijn wel met MH30 gespoten. Ze zijn op 1 graad Celsius bewaard. Zelfs de biologische uien zijn 4 tot 6 weken langer houdbaar."



Wiskerke startte de proeven in samenwerking met Restrain. Restrain geeft kiemremming door middel van het omzetten van ethanol naar ethyleengas. Leveranciers van aardappelen en uien hebben daardoor de mogelijkheid om met behulp van ethyleengas hun producten langer te bewaren en dit zonder chemicaliƫn. "De ui 'ademt' minder en dit vertraagt het verouderingsproces aanzienlijk", vervolgt Jaap.



"Ik kan het alle uientelers en sorteer- en pakstations aanbevelen om ethyleen toe te passen. Dit komt het product gewoon ten goede. En voor de kosten hoeven we het niet te laten. Die liggen op een niveau rond 1 cent per 1.000 ton uien", besluit Jaap, die in eigen huis meerdere bewaringsproeven uitvoert.



Voor meer informatie:
Jaap Wiskerke
Wiskerke Onions
Stationsweg 8
4416 PJ Kruiningen
Tel.: (0113) 38 22 10
Fax: (0113) 38 12 23
www.wiskerke-onions.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven