Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

’s Werelds grootste uienverwerker kiest voor uienschillers Dofra Foodtec

River Point Farms uit Oregon, USA heeft na een selectie en evaluatieprocedure van uienschillers gekozen voor uienschillers van Dofra Foodtec uit Horst. Het bedrijf River Point Farms is in april 2007 ontstaan uit American Onion, Rivergate Farms ene CIC Partners uit Dallas. Het bedrijf verbouwt, verpakt en verwerkt een grote variëteit aan uien, van rode tot zoete witte uien, van Colossals (ter grote van een kleine voetbal), Jumbo’s tot Medium formaat uien. Afgelopen jaar lag de productie op een duizelingwekkende 490 miljoen pond uien, ruim 220 miljoen kilo.

Sinds 2008 is River Point Farms zich gaan oriënteren op het automatisch top- en tailen en schillen van hun uien. Ze hebben daartoe een leveranciersselectie uitgevoerd en de beschikbare uienschillers met elkaar vergeleken. Eind 2009 werd Dofra BV uit Horst door River Point Farms aangewezen als de meest geschikt geachte leverancier voor hun uienschillers. Belangrijke criteria voor River Point Farms bij de selectie waren productiviteit, betrouwbaarheid (continuïteit) en voedselveiligheid. Periodiek worden namelijk bij het bedrijf Quality assessments en audits uitgevoerd door het bedrijf zelf, door AIB International en USDA (US Department of Agriculture).Begin 2010 heeft Dofra de opdracht gekregen voor de levering van twee uienschillers van het type OP-100 om te verifiëren of de machines in de praktijk daadwerkelijk aan alle strenge eisen van River Point Farms kunnen voldoen. Dat de uienschillers door deze praktijktest zijn gekomen bleek afgelopen maand toen het bestuur van River Point Farms opdracht verstrekte voor nogmaals vier uienschillers van het zelfde type.

Per augustus zullen de machines productie gaan draaien. Vanaf dan is de kans groot dat de ui op een sandwich van Subway (River Point Farms levert aan 33.000 restaurants van Subway) bewerkt is door een kwaliteitsmachine uit Horst.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven