Product van Polymer Logistics verbetert vooral productpresentatie

Dynamic Shipper biedt toegevoegde waarde voor retailers

Polymer Logistics uit Dongen is een toonaangevende Europese leverancier van herbruikbare verpakkingssystemen voor de retail. Het bedrijf presenteerde dit jaar op de Fruit Logistica een relatief nieuw product, de 'Dynamic Shipper', die ook nog eens genomineerd is voor de Innovatie-award. Irma Stoffels van Polymer Logistics, vertelt meer over de 'Dynamic Shipper'.
 

Dynamic Shipper bij Carrefour


"De reacties binnen de internationale voedselretail, maar ook in andere schakels in de handelsketen, zijn erg positief. De herbruikbare bak, die overigens in verschillende maten en functies beschikbaar is, was al voor de Fruit Logistica op de markt gebracht", vertelt Irma. Wel heeft de verkoop volgens haar een extra impuls gekregen. De 'Dynamic Shipper' wordt inmiddels al door diverse retailers in Nederland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland gebruikt. Deze maand zal ook de Belgische supermarktketen Delhaize de bakken in gebruik gaan nemen voor de aardappelen en uien."Het voordeel van dit systeem is dat de bak een verstelbare bodem heeft, zodat hij gemakkelijk kan worden verhoogd. Dit komt de zichtbaarheid van het product ten goede", zegt Irma. De flexibele bodem zakt automatisch terug wanneer het personeel de producten aanvult, andersom geldt dit natuurlijk ook. "De bakken werken om deze reden het best bij zwaardere producten zoals aardappelen en uien. Het bespaart tijd en geld in de detailhandel en consumenten denken dat ze volledig gevuld zijn. Dit komt de verkoop ten goede, zo is uit onderzoek gebleken dat de omzet gemiddeld met 11 procent groeide."


Ook tot Duitsland doorgedrongen

De inklapbare en stapelbare bakken kunnen voorzien worden van bedrijfslogo en zijn in verschillende kleuren en maten beschikbaar. Ze zijn dus ook geschikt voor plaatsen waar maar een beperkte opslagcapaciteit is. De bakken kunnen dankzij de rollers eenvoudig door de winkels gemanoeuvreerd worden. Overigens wordt ook de bederfelijkheid van de producten beperkt. "De bak biedt een doeltreffende bescherming van de goederen", aldus Irma.


Polymer Logistics ziet nog voldoende groeimogelijkheden op de sterk concurrerende markt. "Naast verbreding van het gehele spectrum van producten en diensten, werken we aan kleine innovaties. Dit heeft vooral ten doel om in te spelen op de specifieke behoeften van individuele klanten. Zo kan bijvoorbeeld de luchtstroom verbeterd worden door het aantal ventilatie-openingen in sommige producten te vergroten." Ook in het vouwmechanisme is altijd ruimte voor verbeteringen. Irma voegt hieraan toe: "We gaan de dialoog aan met klanten, zo ontdekken we verbetermogelijkheden en die voeren we vervolgens uit. Dit proces is nooit af."

Voor meer informatie:
Irma Stoffels
Polymer Logistics
Tel: 0162 – 372290
www.polymerlogistics.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven