Delhaize kiest wederom voor Polymer Logistics

Bij de Belgische supermarktketen Delhaize staat kwaliteit voorop! Ze kiezen hun producten en toeleveranciers zorgvuldig om hun klanten op de beste manier van dienst te kunnen zijn. Uiteraard hoort het optimaliseren van bedrijfsprocessen hierbij.

Sinds 2009 werkt Delhaize met de kunststof Dynamische Quarterbox van Polymer Logistics voor de eieren, i.p.v. kartonnen dozen. Deze boxen op wielen hebben een beweegbare bodem die zich automatisch aanpast aan de beladingsgraad. Handig voor zowel de belader als natuurlijk ook voor de consument: bukken hoeft niet meer. De eierdozen worden in de boxen aangeleverd en staan dus snel en handig meteen in de winkel. Minder handling oftewel minder arbeidskracht nodig om de winkelvoorraad aan te vullen. En denk eens aan de reductie van breuk in eieren tijdens het transport!Deze zeer goede ervaring heeft Delhaize ertoe gebracht om ook boxen van Polymer Logistics in te zetten voor om te beginnen de uien. Tot op heden werden de uien aangeleverd in grote kartonnen dozen op een pallet. De stapels karton zullen bij Delhaize verder afnemen, doordat de eerste uien nu worden aangeleverd in de Dynamische Shipper. Deze boxen kunnen gevuld met uien op elkaar worden gestapeld, waardoor de transportkosten afnemen. Het woord 'Dynamisch' verwijst ook hier naar de beweegbare bodem, het ergonomische voordeel. Ook deze box heeft wielen, waardoor het vervangen van een lege voor een volle box in de winkel kinderspel wordt. Een rem waarborgt de veiligheid, zodat de boxen op wielen niet op een ongewenst moment kunnen gaan rollen. Out of stock, het product is wel aanwezig in het magazijn, maar niet in de winkel kan dus eigenlijk niet meer voorkomen, waardoor er meer uien verkocht worden.

Wilt u meer weten over Retail Ready Packaging? Neem dan contact op met Polymer Logistics, Irma Stoffels, telefoon 0162 – 372290.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven