Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Verschil kunnen maken tijdens droogte

De droogte beperkt de productie per hectare zoals vorig jaar. Daarom is het is belangrijk om te investeren in het wortelgestel bestaande uit niet vertakkende bijwortels die veelal voor 90% in de bovenste 20 cm van de bodem voorkomen (oppervlakkig en schaars). Door het vergroten van de wortelcapaciteit gaat de plant ook efficiënter om met voedingselementen in de bodem.

Een officiële proef uitgevoerd door het UIKC op proefboerderij Rusthoeve geeft dit tweede jaar de resultaten van objecten in 4 herhalingen met toepassing van verschillende grondverbeteraars en bladmeststoffen waaronder de vloeibare wortelstimulator Fertiactyl GZ van Timac Agro.

Het effect van Fertiactyl GZ aan 10 liter per hectare bij het eerste pijpje heeft in het eerste jaar geresulteerd in een opbrengstverhoging van 3,0 ton ten opzichte van de standaardbemesting. De resultaten van het tweede jaar zullen laten zien of het bewortelingseffect een grotere en langere plantactiviteit onder vooral stressomstandigheden als droogte kan waarborgen en zodoende een maximalisering van de opbrengst per hectare.

U bent van harte welkom om de proeven te bekijken tijdens de Open dag van het UIKC gehouden op 26 augustus op proeflocatie Rusthoeve in Colijnsplaat.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven