Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uientelers Filippijnen willen importstop

Filippijnse uientelers dringen bij de regering aan op een importstop voor de rest van het jaar, er liggen namelijk genoeg uien opgeslagen in de pakhuizen in het hele land. De uienoogst heeft 170.000.000 kilo bereikt, dit is 50.000.000 kilo meer dan de jaarlijkse vereiste hoeveelheid van 120.000.000 kilo in de Filippijnen.

"Er liggen momenteel genoeg uien opgeslagen in pakhuizen door het hele land. In Kasamne's opslag liggen bijvoorbeeld zo'n 240.000 zakken, terwijl in magazijnen in Metro Manilla ongeveer 1,9 miljoen zakken uien opgeslagen liggen," zegt Kasamne's voorzitter Rodolfo Niones. Niones verzoekt ook dat in het vervolg de bedrijven en andere belanghebbenden geraadpleegd worden voordat besloten wordt tot de invoer van uien. "We zijn niet tegen de invoer van uien, maar ik denk dat dit in tijden van overschot niet nodig is", aldus Niones.

De gebruikelijke piek van het uienoogstseizoen loopt van maart tot april. In tijden van krapte zoeken de Filipijnen hun toevlucht in de invoer van uien vanuit onder meer China. Kasamne verzoekt de overheid ook om in de havens goed te controleren op mogelijke uiensmokkel vanuit China.