Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Gemiddelde verkoopprijs 21,2 cent

Goede prijzen in Agrifirm uienpool

Door de gunstige mogelijkheden in het voorjaar werd het mogelijk om, in de uienpool van Agrifirm, naast een goede prijs ook een redelijke bewaarvergoeding te realiseren.
 
De uienhandel vertoonde van oktober tot december een vrij vlak verloop. Het vertrouwen in een goede markt moest duidelijk nog groeien. In het voorjaar was er sprake van een turbulente markt. De prijs liep op door de krappe voorraadpositie en de goedlopende export. Nederland, als grote exporteur van uien, was in staat om in te springen op de tekorten elders in de wereld. Gedurende het voorjaar is de prijs weer teruggezakt en de allerlaatste luchtgekoelde uien in juli moesten voor een veel lagere prijs weg. Door de gunstige mogelijkheden in het voorjaar werd het mogelijk om, in de pool, naast een goede prijs ook een redelijke bewaarvergoeding te realiseren.

Over de poolleveringen is een gemiddelde verkoopprijs gerealiseerd van 21,2 cent. Door de bewaarvergoedingen loopt de poolprijs voor levering in 2010 op van 19,9 cent in januari tot 27,7 cent in de eerste week van juli. Voor leveringen met Eurep Gap certificaat ligt de eindprijs net als in 2009 nog 0,10 euro hoger. Leden van Agrifirm ontvangen hiernaast nog het ledenvoordeel van 0,60 euro per ton. De pool van Agrifirm is met deze prijzen voor telers een aantrekkelijke wijze om de uien te vermarkten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven