Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen stijgen ook op de Kameroenese markt

Uienverkopers in de hoofdstad van Kameroen, Yaoundé, hanteren nieuwe, hogere, prijzen. Deze prijsstijging wordt volgens uienhandelaren op alle markten in het hele land gehanteerd. Het huidige klimaat dat niet bevorderlijk is voor de ontwikkeling van de gewassen is de belangrijkste oorzaak voor de prijsstijging, de productie is hierdoor namelijk afgenomen.

Zelfs wanneer besloten wordt om de producten op de binnenlandse markt te verkopen is volgens uienhandelaar Jacqueline het doel om een maximale winst te behalen. "Dit zorgt dus voor een continue opwaartse trend. Door de hoge prijzen wordt het wel steeds lastiger om de goederen verkocht te krijgen, lokale bedrijven overwegen namelijk om hun voorraden vast te houden nu de prijzen zo sterk stijgen", zegt ze. Dit komt de kwaliteit van de uien niet altijd ten goede. "De ui is een bederfelijk goed en moet bewaard worden onder speciale omstandigheden", zegt markthandelaar Ngapout Amidou. Hij zegt dat de aankoopprijs van de uien oorzaak is van de prijsstijging. "We zijn gedwongen om dit terug te laten komen in de marktprijs, alleen dan kunnen we onze kosten dekken", concludeert hij.