Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eind augustus opbrengst van ruim 100 ton haalbaar

Zaaiplantuien geven in proeven vroeg hoge opbrengsten

Tholen – Bij zaadleverancier Seminis Monsanto zijn onder leiding van Mees de Lorm al enkele jaren proeven geplant met zaaiplantuien van het ras Barito, een vroeg en productief oogstbaar, niet schietgevoelig ras. Bij deze teelt worden de uien in februari in perspotjes gezaaid, vier plantjes per potje, in de kas opgekweekt en daarna zo vroeg mogelijk in de vollegrond op 30 cm. rijafstand en 15 cm. in de rij uitgeplant. Door de voorsprong in de ontwikkeling van deze teeltmethode is eind augustus al een opbrengst van meer dan 100 ton per hectare haalbaar.



Dit jaar zijn de zaaiplantuien pas op 15 april uitgepoot en op 14 augustus is bij de proefrooiing op 14 augustus een opbrengst gerealiseerd van 85 ton netto per hectare, waarbij aangetekend moet worden dat er bij een later oogsttijdstip meer kilo’s geoogst kunnen worden. Volgens Mees de Lorm is bij de huidige uienprijs op dit moment een bruto opbrengst van ruim 12.000 euro haalbaar, waarbij de extra kosten voor opkweek en poten ongeveer 3.000 euro bedragen.



Voor meer informatie:
Mees de Lorm
Seminis
06-22069827
Vertegenwoordiger Seminis Monsanto
Publicatiedatum: