Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Henk Jansen (Arjazon): "Afgelopen week meer vraag dan aanbod"

"Stemming uienmarkt heel positief"

Tholen - De afgelopen week was de vraag naar uien groot. De regenbuien van het vorige weekend zorgden ervoor dat de telers niet het land op konden, maar inmiddels is men weer volop aan het rooien. Dat vertelt Henk Jansen van uiensorteer- en pakstation Arjazon uit Kruiningen. "Ook morgen zal men volop rooien en als het een beetje wil, dan komen de schuren zo weer vol."

De prijs van de uien ligt met een niveau van 25 cent voor de middelsortering en 27 cent voor de grove op een goed niveau. "De vraag was enorm goed, maar is inmiddels een beetje geluwd. Misschien komt dat door het mooie weer", zoekt de uienhandelaar naar een oorzaak. "Tot nu toe is de kwaliteit van de uien heel goed. Het is allemaal nog supervers natuurlijk!"

Voor Arjazon is Afrika momenteel de belangrijkste afnemer. Vrijdag en maandag zullen er nog uien naar Afrika worden verscheept in verband met suikerfeest. "Daarna zal het even wat rustiger zijn", verwacht Jansen. "Maar de stemming in de uienmarkt is heel positief. En dat komt door de 'weerrampen' over de hele wereld. In Midden-Amerika is het slecht en Oost-Europa zit in de problemen. Dat zorgt bij ons natuurlijk voor een goede uitgangspositie."Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven