Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bpf AVH is niet door DNB aangewezen om pensioenen te korten

Begin 2009 hebben veel pensioenfondsen een herstelplan vastgesteld en ingediend bij de Nederlandsche Bank. Bij ministeriële regeling is toen vastgelegd dat geen enkel pensioenfonds een korting op pensioenen (zgn. afstempelen) hoeft uit te voeren vóór 1 april 2012. Minister Donner van SZW heeft nu besloten dat zo’n 14 pensioenfondsen toch moeten overwegen om per 1 januari 2011 te korten op de pensioenen. De minister trekt daarmee het tot 1 april 2012 verleende uitstel in en laat het voor nu en in de toekomst aan DNB over te bepalen welke fondsen moeten overgaan tot afstempelen.

Het bedrijfstakpensioenfonds voor Agrarische Voedselvoorzieningshandel (Bpf AVH) hoort niet tot deze groep van 14 pensioenfondsen. Zoals u weet heeft Bpf AVH een herstelplan. Dit herstelplan en de ontwikkeling van de dekkingsgraad kunt u op de website inzien. In het herstelplan is vermeld dat ultimo 2010 de dekkingsgraad 108,7% moet zijn. Op 31 juli jl. was de dekkingsgraad 99,5%. Gegeven de wereldwijde economische ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor de ontwikkeling van de dekkingsgraad is de verwachting in ieder geval dat per 1 januari a.s. de pensioenen niet zullen worden verhoogd met een toeslag. Wanneer de financiёle positie van Bpf AVH daartoe aanleiding geeft zullen wij u daarover uiteraard informeren.

Het bestuur van Bpf AVH
Servicekantoor AGH
mr. Erik W. Martens, directeur
Laan van Zuid Hoorn 165
2289 DD Rijswijk
Tel: 070-3061190
Fax: 08422-62369
E-mail: erik.martens@ssagh.nl
www.ssagh.nl
 
 
Publicatiedatum: