Canadese salmonella uitbraak gekoppeld aan lente-uien

Tholen – Het ministerie van Volksgezondheid onderzoekt de salmonella-uitbraak in de Canadese staat Ontario. De uitbraak kan mogelijk worden gekoppeld aan de verkoop van lente-uien bij enkele van de Highland Farms winkels. Er zijn 25 gevallen geconstateerd sinds eind juli, en een groot gedeelte van de getroffen personen zijn mannen van in de twintig in de omgeving van Toronto.

De bron van de uitbraak is onbekend, maar de Canadese voedselinspectie in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, waarschuwt mensen om geen uien van de Highlands Farms supermarkten te gebruiken, omdat ze besmet kunnen zijn. Met salmonella besmet voedsel is niet te herkennen door kijken of ruiken. De symptomen openbaren zich onder meer door hoge koorts, ernstige hoofdpijn, braken, misselijkheid, buikpijn, diarree en buikkrampen. Op langere termijn kunnen complicaties optreden zoals artritis. De symptomen doen zich meestal voor na 6 tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel en duren vaak 2 tot 5 dagen.

Salmonella kan ernstige ziektes veroorzaken en in zeldzame gevallen tot de dood leiden onder zowel jongere als oudere mensen met een verzwakt immuunsysteem als gevolg van chronische aandoeningen, aldus Arlene King, woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, en mensen moeten niet vergeten hun voedsel goed te behandelen bij de bereiding.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.