Zuid-Korea: vrijhandelsovereenkomst met de EU

16 september 2010 heeft de Foreign Affairs Council toestemming gegeven voor het ondertekenen van een vrijhandelsovereenkomst met Zuid-Korea. Het handelsakkoord zal naar verwachting op 6 oktober in Brussel ondertekend worden. De voorlopige datum voor inwerkingtreding is 1 juli 2011. Voordat de overeenkomst definitief van kracht is, moet het Europees Parlement goedkeuring geven.

Door het verdrag verdwijnen de meeste importtarieven tussen Zuid-Korea en de EU en wordt regelgeving gestroomlijnd. Binnen het verdrag behoudt de EU het recht om tarieven weer in te stellen als Koreaanse producten de Europese markt overspoelen.

De ondertekening van het akkoord biedt kansen voor handel met Zuid-Korea. Voor Europese fabrikanten van kapitaalgoederen, chemische bedrijven en producenten van luxeauto's ontstaan nieuwe kansen.

Nederland importeert vooral elektronica uit Zuid-Korea. Machines voor de bouw hebben een groot aandeel in de Nederlandse export naar Zuid-Korea. Voor de landbouwsector biedt de overeenkomst ook meer kansen in Zuid-Korea.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.