Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drogen van uien met RV meetvoeler

In een uienbewaring wordt veel gewerkt met een RV meetvoeler op het product. Wij adviseren altijd om de ventilator tijdens het drogen continu te laten draaien om een goede RV te kunnen meten. Kies op uw frequentieregelaar het minimale toerental. Het opgenomen vermogen is te verwaarlozen.



In onderstaande grafiek wordt met de rode lijn de product RV weergegeven op een schaal van 0-100 %. De blauwe lijn geeft aan wanneer de ventilator gedraaid heeft en op welk toerental. Duidelijk is te zien dat wanneer de ventilator niet draait, de RV daalt. Wanneer de ventilator vervolgens weer aan gaat, neemt de RV toe tot hetzelfde niveau. Als de ventilator dus niet continu draait wordt door de Orion bewaarcomputer een lager absoluut vochtgehalte berekend en lijkt de buitenlucht minder snel geschikt om te drogen. De droging begint dan later en dat betekent verlies van droogcapaciteit!



Bron: Nieuwsbrief Mooij Agro
Publicatiedatum: