Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije vijfde uienproductent ter wereld

Turkije is na China, India, Verenigde Staten en Pakistan de vijfde uienproducent ter wereld. Belangrijke teeltgebieden zijn de Marmara, de Mediterraanse regio's en Zuid-Anatolië. In 2009 produceerde Turkije ongeveer 1,9 miljoen ton uien en ook nog eens 169.000 ton lente-uien. Belangrijkste rassen die in Turkije geteeld worden zijn Uzungün en Banko. uien behoren tot de basisingrediënten in de Turkse keuken.

De Turkse uienexport kwam in 2009 uit op een totaal volume van 136.000 ton. Belangrijkste bestemmingen waren Rusland, Georgië, Bulgarije, Roemenië, Oekraïne, Irak, Duitsland, en Kroatië.
Publicatiedatum: