Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse broers besteden helft van hun tijd aan uienteelt

De drie Franse broers Sébastien, Pierre en Vincent Guillerm investeren veel van hun tijd aan de teelt van Roscoff-uien. Zij hebben het bedrijf van hun ouders overgenomen in Bretagne. Op het bedrijf 'le Gaec du Grand Cloître' wordt naast Roscoff-uien ook bloemkool, sjalot en graan geteeld. De helft van de tijd besteden de broers aan de 1,8 hectare uien. "We besteden gemiddeld 1.500 uur per hectare, waarvan 1.200 tot 1.300 uur voor conditionering", vertelt Pierre.



Vijf maten

De mannen sorteren de uien met een oude aardappelsoorteerder die nog door hun ouders gebruikt werd. De uien worden door een trechter verdeeld in vijf categorieën. In de toekomst hopen ze zich natuurlijk wat modernere apparatuur te kunnen veroorloven.