


Abonneren
Vacatures
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
"Tweetende tuinders"
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Dankzij onze geprogrammeerde kwaliteit uien hebben we voet aan de grond gekregen bij de Europese retailleveranciers"
- "Geef Fusarium en witrot minder kans in de teelt van uien"
- Tussentijdse beoordeling zaadbedrijven voor het Uireka-rassenonderzoek
- Boer en burger werken samen aan natuur-inclusieve landbouw in Zeeland en Hoekse Waard
- Fotoreportage AGF-standhouders op Bio-beurs 2023
Top 5 - afgelopen maand
- TechNature wil na spruiten- ook de uien- en aardappelmarkt veroveren met optische sorteerder
- "De prijzen die nu betaald moeten worden voor grove uien zijn toch extreem te noemen"
- "Uienexport stilgevallen in zakkende markt"
- "Dankzij onze geprogrammeerde kwaliteit uien hebben we voet aan de grond gekregen bij de Europese retailleveranciers"
- Een goedlopende AGF-speciaalzaak met bovenwoning te koop
Weer
Franse broers besteden helft van hun tijd aan uienteelt
De drie Franse broers Sébastien, Pierre en Vincent Guillerm investeren veel van hun tijd aan de teelt van Roscoff-uien. Zij hebben het bedrijf van hun ouders overgenomen in Bretagne. Op het bedrijf 'le Gaec du Grand Cloître' wordt naast Roscoff-uien ook bloemkool, sjalot en graan geteeld. De helft van de tijd besteden de broers aan de 1,8 hectare uien. "We besteden gemiddeld 1.500 uur per hectare, waarvan 1.200 tot 1.300 uur voor conditionering", vertelt Pierre.


Publicatiedatum:
Auteur:
Lenneke Pors-Schot
©
UienNieuws.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector: