UIKC zoekt samenwerking in Denemarken.

Onlangs heeft het UIKC (Uien Innovatie en KennisCentrum) een bezoek gebracht aan Denemarken. In Denemarken heeft het UIKC gesprekken gevoerd met de Horticultural Advisory Service (HAS) die ook het uien praktijkonderzoek en voorlichting voor zijn rekening neemt.

UIKC en HAS willen nader onderzoeken of er synergie kan worden gevonden in de activiteiten van beide organisaties. Bij de HAS heeft UIKC gesproken met de uienspecialisten. HAS geeft niet allen advies maar legt ook onderzoek aan bij telers. Naast uien geeft HAS ook advies op het gebied van andere gewassen zoals peen, prei, broccoli, fruit en sla.Samen met HAS heeft UIKC ook enkele Deense telers bezocht. UIKC werd uitgenodigd om bij deze telers in de bewaring te kijken. Hier waren zowel gele als rode uien aanwezig. Opvallend was de zeer professionele (machines, apparatuur, gebouwen) manier van aanpak bij de telers. Enkele bedrijven waren niet alleen zeer groot (ca. 150 ha uien) maar sorteerden en verpakten zelf hun product. Op deze manier hadden zij rechtstreeks contact met de Scandinavische supermarktketens. Ook was het aandeel biologische uien groot.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.