Resultaten voorraadinventarisatie uien

Van VTA is vooral bekend dat zij als vereniging haar leden ondersteund op het gebied van markt- en prijsinformatie voor aardappelen. De afgelopen jaren is het aantal leden voor het gewas uien sterk groeiende. Voor het gewas uien biedt VTA haar leden dezelfde diensten aan als voor aardappelen. Zo werken de leden mee aan de lijst met gedane zaken waardoor ze elkaar informeren, heeft VTA een tweewekelijkse nieuwsbrief uien en worden er proefrooiingen en voorraadinventarisaties gedaan.
 
Onlangs heeft VTA voor de eerste keer dit jaar de uienvoorraad geïnventariseerd onder een representatieve groep van haar leden. Dit gebeurt jaarlijks 3 maal, namelijk in december, februari en april. De peildatum van de eerste inventarisatie was 1 december.
 
De gemiddelde opbrengst per ha is bijna 6% lager dan vorig jaar en naar verwachting zal de netto-opbrengst nog negatief beïnvloed worden door de moeilijke bewaaromstandigheden De lagere opbrengst per ha zorgde ervoor, dat ondanks de forse areaalgroei van 9% t.o.v. het voorgaande jaar, de totale productie met slechts een kleine 3% toenam.
 
Op de peildatum lag er nog 75% van de totale oogst in opslag. Van de uien in opslag was nog 73% vrij te verkopen. De hoogte van de voorraad en percentage vrij te verkopen was bij deze groep telers op 1 december 2009 en 1 december 2010 ongeveer hetzelfde.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.