"kop-in-het-zand mentaliteit zal de sector niet helpen"

DLV Plant waarschuwt voor oprukkende stengelaaltjes

Afgelopen twee weken organiseerde DLV Plant een viertal avonden over aaltjes in zuidwest-Nederland. DLV Plant constateert een groeiend probleem met aaltjes in het zuidwestelijk bouwplan. Door meer openheid te betrachten wil men het schijnbare taboe wat er op dit thema heerst doorbreken. ‘Aaltjes komen bij een ander voor maar niet bij mij’. Vaak worden kenmerkende verschijnselen weggezet als structuurschade of het effect van zware machines. Ook het feit dat men zware grond heeft wordt vaak als excuus gebruikt.

Met name stengelalen zijn een toenemend probleem in onder andere uien. Een betere beheersing hiervan is voor groot belang niet alleen voor de teler maar ook voor de export van uien. De kop-in-het-zand mentaliteit zal de sector niet helpen. Er moet actie worden ondernomen. Via aaltjesschema's en het actieplan aaltjes is het mogelijk om aaltjes beter te beheersen. Van groot belang is dan ook om op een juiste manier de grond te bemonsteren op aaltjes. Daar begint de bewustwording van het probleem mee. DLV Plant heeft een map met alle info voor telers ter beschikking gesteld.

www.dlvplant.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.