Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Hanssens, Ardo:

"Diepvriesmarkt zal verse markt niet overtreffen"

Tholen - In de omgeving van Ardooie zijn meerdere groentenvewerkingsbedrijven aanwezig. Eén van deze bedrijven is Ardo, specialist in diepvriesgroenten. "Wij produceren 22% van het Europese volume in diepvriesproducten", vertelt Jan Hanssens, Harvest Intake Director.

Verse-agf vs diepvries-agf

De oogstverantwoordelijke geeft aan dat er in diepvries-agf evenveel vitaminen en mineralen zitten als in verse agf. "Diepvriesgroenten hebben verschillende voordelen. Zo zijn ze ready tot cook, makkelijk en snel te bereiden, hebben een stabiele prijs en een langere houdbaarheid van 18 tot 30 maanden." Bij de vraag of de agf-sector de groeiende diepvriesmarkt moet zien als bedreiging reageert Jan ontkennend. "De verse markt bestaat langer, is velen malen groter en, al heeft de diepvriesmarkt duidelijk veel voordelen, geloof ik niet dat het de verse markt zal overtreffen."



Oog op de toekomst

Ardo heeft 14 vestigingen in 8 verschillende landen en exporteert naar 56 landen wereldwijd. Belangrijke afnemers zijn retailers, foodservice-bedrijven en industry. De laatstgenoemde categorie zijn bedrijven die producten gebruiken in o.a. maaltijden, soepen en babyvoedsel. De afgelopen jaren heeft het bedrijf meerdere organisaties overgenomen en bij verschillende vestigingen zijn er nieuwe ontwikkelingen. "Zo komt er bij Ardo Zundert volgend jaar een nieuwe spinazielijn." Ardo vindt het belangrijk om up-to-date te zijn in de sector en hecht waarde aan hun verschillende pijlers. "Een voorbeeld is dat wij bij elk land de beste producten uitzoeken die we verwerken. Daarnaast hebben we overal ervaren en technisch personeel. Ardo maakt minimaal gebruik van pesticiden en heeft een GMO-free policy. Met het oog op de toekomst zijn er ook proefvelden waar nieuwe producten worden getest." Op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn er diverse projecten gaande. "We hebben veel 'groene' resultaten behaald met betrekking tot het reduceren van afval, energie, licht en geluid."

Ardooie: productievolume van 94.000 ton

Het hoofdkantoor van Ardo is gevestigd in Ardooie. "Het productievolume is dit jaar gebudgeteerd op +/- 120000 ton", geeft Jan aan. "Dit komt van een groenten- en fruitareaal van 4.400 hectare." Op het gebied van bewerkte agf zijn er diverse trends in de markt. "Zoals bijvoorbeeld in Spanje zijn gegrilde groenten erg populair." Het directielid ziet dat ook de vraag naar bio-producten stijgt. "Bio heeft zijn weg gevonden maar hiermee zijn we nog wel voorzichtig." 'Wij bewaren wat de natuur ons geeft' is al meer dan 50 jaar het motto van Ardo. Jaar na jaar, oogst na oogst belevert Ardo zijn wereldwijd verspreide klanten met hoogkwalitatief vriesverse groenten, fruit, pasta & rijst. Als het gaat om oogsten vindt Ardo het belangrijk dat dit op het juiste moment gebeurt. "Daarnaast zorgen we ervoor dat het product minimale schade heeft, vers en kwalitatief hoogwaardig is."

Voor meer informatie:
Ardo N.V. - ARDO COORDINATION CENTRE
Jan Hanssens
Wezestraat 61
8850 Ardooie
België-Belgique
Tel : +32(0)51.310621
Fax : +32(0)51-305997