Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Ecopunnet verpakking Freshpack Handling Systems

De Sorma Group, waar Freshpack Handling Systems uit ’s-Gravenzande deel van uit maakt, heeft haar Easypunnet verpakking doorontwikkeld. De standaard Easypunnet verpakking is al een aantal jaren op de markt. Deze verpakking biedt een goed alternatief voor de traditionele horizontale clipperverpakking, waarmee diverse producten in een schaal worden verpakt in net. In landen zoals Italië worden veelal producten als nectarine, perzik en kiwi in deze verpakking aangeboden. In Nederland en België zijn het voornamelijk peren, kiwi en tomaten die worden verpakt in een schaal met net.



De Easypunnet en nu dus ook de Ecopunnetverpakkingen bieden een groot voordeel ten opzichte van de traditionele netverpakking. Er kan nu sneller worden verpakt met veel minder stilstand van de verpakkingsmachine. En de Easypunnet en Ecopunnetverpakkingen zijn volledig recyclebaar. Er wordt geen metaal clipdraad meer gebruikt om de verpakking te sluiten.

Op de Fruit Logistica beurs in Berlijn werd door de Sorma Group de nieuwe Ecopunnet verpakking geïntroduceerd. Er zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd ten opzichte van de Easypunnet verpakking. Het net loopt meer door tot aan de onderkant van de verpakking. Er is een te bedrukken lint wat toegevoegd kan worden. Dit lint heeft tevens een draagfunctie. En er is een nieuw soort net gebruikt, wat betekent dat er minder materiaal per verpakking wordt gebruikt.

De Sorma Group verwacht zelf veel van deze innoverende verpakking. De Easypunnet en Ecopunnet verpakkingsmachine (Sorma FLW-150) kan worden gekoppeld met een weegmachine. Voor producten als perzik, nectarine, pruimen en kiwi wordt vaak de W12 (12 bakken) of W14 (14 bakken) Sorma lineaire weger gebruikt. Voor producten als (conference) peren wordt de speciale perenweger (Sorma M12) ingezet. Ook worden de schaaltjes automatisch op de lijn geplaatst en wordt het schaaltje automatisch gevuld.

Voor meer informatie:
Freshpack Handling Systems
Buijs Ballotstraat 17a
Postbus 15
2690 AA ‘s-Gravenzande Nederland
Tel 0031 (0) 174 610101
info@freshpack-hs.nl
www.freshpack-hs.nl

Publicatiedatum: