Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Voedsel en chemische stoffen zijn geen goede combinatie"

Seerden Houtgroep maakt opslagkisten milieuvriendelijk organisme-vrij

Seerden Houtgroep is gespecialiseerd in industriële verpakkingen, maar ook aan de agro-sector leveren ze hun opslagkisten. Hans Nelen vertelt: "Het onderscheidende van onze houten kisten is dat wij deze op een milieuvriendelijke manier organisme-vrij fabriceren. Elk bedrijf maakt kisten organisme-vrij op zijn eigen manier en het meest gangbaar is om de kisten te dompelen in een oplossing met impregneermiddel, wat giftig is. En voedsel en chemische stoffen zijn geen goede combinatie", benadrukt Hans Nelen.

"Wij hebben als Seerden Houtgroep een speciale methode, waarbij de kisten met een hittebehandeling (56 graden Celcius een half uur vanaf de kern) vrij worden gemaakt van organismen. Uiteindelijk leveren we dan ISPM 15-gecertificeerd hout." Hans Nelen kwam erachter, dat dit nog heel onbekend is in de landbouw-sector. "Terwijl in die sector onnoemelijk veel kisten in gebruik zijn voor de opslag van aardappelen, wortelen en uien. Het verbaast ons dat er bijna altijd gebruik wordt gemaakt van kisten die behandeld zijn met een chemisch goedje. Je zou toch denken dat je bij voedingsproducten geen chemicaliën wil."



"We zijn dus producent van organismevrije eco-opslagsystemen die geen belasting vormen voor voedingsproducten en milieu", legt Hans uit. "Daarnaast maken wij geen gebruik van 'gangbaar' hout. Het hout, dat Seerden gebruikt, komt niet uit Midden-Europa, maar wordt speciaal uit Scandinavië gehaald. "Het grote verschil is dat Scandinavische bomen er veel langer over doen om uit te groeien tot volledige boom. Daardoor is dit hout ook sterker. Ook letten wij goed op het aantal noesten die het hout bevat. Dit moeten er niet teveel zijn als je een kwalitatief goede kist wilt leveren. Met onze kisten kunnen bedrijven 10 tot 15 jaar lang mee. "Veel agrarische bedrijven gebruiken een groot aantal van deze kisten, dus het is een hele investering. Het is toch beter om dan te investeren in kisten waar je langer over doet en die beter voor het milieu en de gezondheid zijn? Een bijkomend voordeel is de grote kostenbesparing op lange termijn."



Seerden ziet goede kansen om zijn nieuwe tak eco-opslagsystemen de komende jaren uit te bouwen tot een florerende activiteit. "De agro-sector is gevoelig voor kwaliteit: daar is behoefte aan en wij gaan die leveren. Een grote klant van ons zei het onlangs zo: "Als ik morgen kan stoppen met dompelen in impregneermiddel, doe ik dat meteen."

Voor meer informatie:
Seerden Houtgroup B.V.
Collseweg 27, 5674 TR Nuenen
Tel.: +31 (0)40 284 09 50
Fax: +31 (0)40 283 21 82
info@seerden.nl
www.seerden.nl